TCM4Mai intai, sa ne tragem putin sufletul si sa va uram la multi ani… asa, pentru tot ceea ce am sarbatorit de pe 2 Decembrie pana astazi… deci, cu intarziere si cu scuze (sincer, chiar am avut multe, multe de facut) spunem acum la multi ani pentru Sf Nicolae, pentru Craciun, pentru Sf Stefan, pentru anul 2016, pentru Sf Vasile, pentru Sf Ion… si pentru Profa de Daca Vrei Poti care si-a sarbatorit in Decembrie ziua de nastere!!!

Finalul anului 2015 ne-a adus multe evenimente, dar si multe satisfactii… de cand nu v-am scris s-au intamplat multe – si pentru ca sunt multe, le punem cum ii place Profei de Daca Vrei Poti, adica de la capat si cu liniuta 🙂

  • Profele ne-au organizat petrecere – numai pentru noi – cu ocazia Craciunului. Noi am cerut Disco – profele s-au conformat. Ne-au aranjat sala, ne-au pregatit mancare, ne-au adus 2 DJ si ne-au pregatit surprize. De dansat, recunoastem ca nu prea am dansat, insa ne-am distrat pe cinste. Profa de Arta ne-a ajutat sa cream felicitari de Craciun pentru cei dragi ai nostri, ne-am jucat cu prieteni noi care au venit sa se distreze impreuna cu noi, am primit cadouri si ne-am facut si ca dansam… putin, numai putin…
  • Dupa petrecere, am avut serbari – da, la plural! Mai inati, am avut serbare la Scoala Romaneasca, apoi am avut serbare la Biserica din Hamilton – inutil sa va spunem ca peste tot am primit cadouri… Pare-se ca am fost foarte cuminti tot anul pentru ca Mos Craciun a fost extrem de generos
  • Al treilea eveniment este cel care ne-a umplut inima de bucurie – gratie doamnei Rucsandra Saulean, am participat la cel mai important eveniment organizat cu ocazia Craciunului in Nord America – Toronto Christmas Market. Acolo am reprezentat cu mandrie Romania in fata multimii de canadieni care se adunasera in jurul scenei. Ne-au privit cu admiratie cantand “O, brad frumos!” in romana, engleza si franceza, jucand “Jocul Caprei” sau pe cel al “Ursului”, cantand “Sorcova” sau “Plugusorul”. Ne-au rasplatit cu ropote de aplauze si au ramas in continuare langa scena pentru restul programului de folclor romanesc. Dupa reprezentatie, profele ne-au dus la “Old Spaghetti Factory” si ne-au tratat ca pe niste staruri ce suntem!

TCM3Saptamana care tocmai ce a trecut am reinceput activitatea si la Scoala Limba Romana Oakville/Burlington, si la Clubul Copiilor. La Club, am avut ora de dans cu Profa Mirela… care impreuna cu Profa de Daca Vrei Poti, pun ceva la cale… se simte mireasma de spectacol in aer… Asa e Profa? Iar ne faci staruri?

Si ca vorbim de staruri, Profa de Daca Vrei Poti tocmai ce s-a intors din vacanta. A fost in Romania si, invitata fiind la emisiunea prietenului nostru Grigore Cartianu (care acum cateva luni ne-a povestit la Club despre Revolutia din Decembrie 1989), a vorbit despre noi!!! Felicitari Profa, ai fost minunata! Aici puteti vedea si voi emisiunea cu Profa.

Ah, si pe final, ca eram sa uit, Profa de Daca Vrei Poti, Profa de Bucatareala si Profa de Bijutereala, au scris niste articole despre cum este scoala in Canada – le puteti citi aici:

Profa de Bucatareala – despre invatamantul privat

Profa de Bijutereala – despre invatamantul public pana la Liceu

Profa de Daca Vrei Poti – despre invatamanul public – Liceu

Cu asa Profe, cu asa activitati, cu asa evenimente si mai ales cu asa copii minunati (si mai ales modesti), nu putem decat sa spunem ca suntem DE NEOPRIT!

2016, BRING IT ON!!!!

TCM2

Previous post La multi ani, Romania!
Next post Martisor