Tricolor 2La multi ani, Romania! La multi ani, romani, oriunde v-ati afla!!!

Cum suntem inca mici si nu stim sa exprimam cat de mult ne iubim patria mama altfel decat spunand – “Mi-e dor de ACASA!” sau “Romania, te iubesc!” sau “Ce tara minunata avem, mami!”, o sa va aratam cat de mult iubim noi Romania. Si ca sa fie foarte clar mesajul acesta pentru toata lumea noi am DESENAT ceea ce simtim… Cum s-a intamplat totul?

Stiti ca avem profe care fac ziua ceea ce viseaza noaptea, da? Ei bine, o sa va povestim si voua ce le-a trecut prin cap de data asta.

Azi, in lumina reflectoarelor virtuale, Profa de Daca Vrei Poti (da, Gabriela) si Profa de Arta (Cristina Constantinescu – va amititi de ea de la Tabara de Vara). Profele astea sunt ceva de groaza, iar cand se intalnesc – pai sa te tii… sunt infiorator si revoltator de inventive.

Ce s-a gandit Profa de Arta? Pai s-a gandit ea sa ii spuna Profei de Daca Vrei Poti ca la Clubul de Pictura de pe 27 Noiembrie vom desena pe hartie decupata in forma hartii Romaniei – ca, deh!, se apropie Ziua Nationala. Profa de Daca Vrei Poti, asculta, ia notite si… BAM!!!…  vine cu o idee. “Pai ce-ar fi daca ati face un colaj cu hartile desenate de copii?” – n-a avut de lucru ca in clipa in care i-a iesit “porumbelul” din gura, deja Profa de Arta avea in gand milioane de idei despre canvasuri, dimensiuni standard pentru drapel, coduri de culoare, etc… Nu v-am spus ca sunt de groaza?

Asa ca, dupa planul bine pus la punct de profe dar tinut secret in dosar clasificat, vinerea trecuta, la Club am desenat… ce ne-a trecut noua prin cap. De la satuce romanesti, la cetati si castele medievale si de la brazi de Craciun pana la campuri de flori. Ce minunata a fost atmosfera de la Club saptamana trecuta – noi desenam si ne aminteam de tara noastra iar pe fundal se auzeau colinde. Au profele intotdeauna grija sa ne asigure cadrul potrivit pentru orice activitate – asa sunt ele, se gandesc la tot. La sfarsit, cand Profa de Arta ne-a luat hartile desenate cu atata grija, ne-am cam imbufnat, dar ea ne-a promis ca le va folosi la ceva minunat – o surpriza!

… Si azi, de Ziua Nationala, a venit si surpriza – hartile nostre au fost asezate intr-un colaj minunat cu forma unui stejar secular cu radacini adanc infipte in tricolorul romanesc. Colajul acesta minunat a fost donat Consulatului Romaniei la Toronto iar Excelenta Sa, Consulul General al Romaniei la Toronto dl Doru Liciu, a fost impresionat de cadoul primit si ne-a promis ca il va aseza la loc de cinste in noul sediu al Consulatului.

Tricolor

Cum ne simtim dupa o astfel de surpriza? Mandri ca am reusit sa facem asa un cadou special, mandri ca am aratat ca desi suntem departe, Romania este in sufletele noastre, dar mai ales mandri ca suntem romani.

Multumim mult profelor pentru ca nu inceteaza sa ne surprinda, sa ne bucure si sa ne cultive in suflete dragostea pentru limba, traditiile si cultura patriei noastre mama.

Aleck

 

 

Previous post Tara Jocului
Next post De neoprit…