… A trecut ceva vreme de cand am scris aici ultima data… nu, nu a fost pentru ca am “lasat-o moale”, ci pentru ca am fost prinsi cu atat de multe evenimente… Dar, nu-i nimic, scriem azi si ne luam revansa.

Pai, sa o luam pe rand… am participat la “Anul Nou in Jurul Lumii”(am fost si la televizor la “Noi Romanii” – multumim Raul Dudnic!) unde am reprezentat cu mandrie Romania.  I-am intampinat pe vizitatorii standului nostru in straie populare, i-am incantat cu bucate traditionale si le-am raspuns intrebarilor pe care ni le-au adresat despre Romania. Ne-a facut o mare, mare placere si o deosebita onoare sa reprezentam Romania la acest eveniment si promitem ca anul viitor, ne vom prezenta cel putin la fel de bine ca anul acesta.

Apoi, de la ultima postare, in care va povesteam despre Martisoare – am primit comenzi (cu duiumul am putea spune), asa ca am avut de executat pe masura – ce-am facut? Am facut si noi ce ne-au invatat romanii -“divide et impera” – ne-am mobilizat si ne-am strans la “Sezatoare cu Martisoare”(cu care am ajuns din nou la “Noi Romanii” ). Ajutati de mamici inimoase (carora le multumim din suflet!), am reusit sa onoram comenzile – toate,  pana la ultima.

Am organizat Cercul de Robotica (multumim echipei de la IBM si mai ales lui Mihai Iacob!) – prilej de mare bucurie atat pentru copiii de la Club, cat si pentru cei din afara, care au dorit sa se inscrie.

Impreuna cu Emilia Nechita ( Teatrul De Papusi Libelula) am pus bazele a 2 clase de teatru… doar ca acesti copii nu invata teatru si atat… ceea ce Emilia ii invata este mult mai mult. Ea le propune copiilor jocuri teatrale in care fiecare copil afla lucruri noi despre el insusi, jocuri pe tehnici de dezvoltare a inteligentei emotionale si jocuri de imaginatie.

Ne-am sarbatorit mamicile pe 8 Martie si le-am invitat la un ceai – “Mommy & Me Tea Party”. Le-am asteptat cu ceai si prajiturele dar mai ales cu poezii si cantecele, special alese, incat sa le transmita cat mai clar ca le IUBIM MULT!!!!

Tot de Ziua Mamei, le-am dat voie mamicilor sa se distreze la o petrecere doar pentru ele. Imbracate frumos (cum altfel, ele doar asa stiu sa umble!), au mers la Absolutely Fabulous Women in Hamilton. Si, ce sa vezi, Profa de Daca Vrei Poti (Gabriela), a primit si Premiu de Excelenta pentru activitatile ei nenumarate de voluntariat in folosul comunitatii.

…Si da, am mers la Great Wolf Lodge – al cincilea an consecutiv… De distrat ne-am distrat maxim ca la GWL nu e alternativa, dar in caz ca erau dubii, atasam dovezi :).

Singurul eveniment despre care nu v-am povestit este pe cale sa se intample – Gala de strangere de fonduri pentru Ziua Copilului. Anul acesta, comunitatea romaneasca are onoarea de a organiza in parteneriat cu Ministerul Cetateniei si Imigratiei si HMC Connections un eveniment de anvergura – a sasea editie a “Annual HMC Awards Night & Gala”, care prezinta in fiecare an succesul imigrantilor in Canada prin acordarea unui premiu important. De aceasta data tematica Galei va fi Cultura Romaneasca. Lucram de zor la mult prea multe surprize pe care nu le vom aminti aici… doar ca sa le mentinem statutul de surprize, insa va promitem ca va fi un eveniment unic pentru comunitatea noastra la care va incurajam sa participati.

Pana la urmatoarea postare, va lasam sa va clatiti ochii pe poze, sa vizionati secventele video si sa va marcati calendarele ca sa nu pierdeti Gala care va avea loc pe 22 Aprilie… detalii aici si in emisiunea “Noi Romanii”.

 

Previous post Martisor
Next post O poveste cu paine si sare